A kellemetlen szájszagot PARAZITÁK okozzák. A legfőbb infektológus elmondta a magyar lakosoknak, hogyan menthetik meg magukat és a családjukat.

A szerkesztőtől: Orvosok felfedezték a kellemetlen szájszag újdonsült okát: parazitától származó fertőzés. Nemrégiben egy tanulmányban kifejtették, hogy a paraziták által megszállt élelmiszerek mérgezőek és ideális környezetet alakítanak ki a gyomorban a nyálkás baktériumok kifejlődéséhez. Emiatt a paraziták által fertőzött emberek kellemetlen szájszagot tapasztalhatnak magukon.

– Ma a Magyar Parazitológia Intézet vezetőjével, Kovács Lajossal fogunk erről beszélgetni.

– Üdvözlöm Kovács úr! Kezdjük a mai legfőbb kérdéssel: Valóban igaz, hogy Magyarország az élen jár a parazita populáció tekintetében?

– Igen. Magyaroszág első helyen szerepel a paraziták által okozott fertőzések rangsorában. Ennek oka a szélsőségesen rossz ökológiai környezet. Emellett a kormány sem tesz megfelelő intézkedéseket és az emberek is közömbösek.

– Kovács úr, mennyire igaz az, hogy a témával kapcsolatos tanulmányok szerint kapcsolat van a rossz szájszag és a fertőzés között?
Alig pár éve még az orvosi kamara is azt vallotta, hogy a rossz szájszag a szájüregben keletkezik. A későbbi tanulmányok azonban kimutatták, hogy az egyes gyomorproblémák is fontos okozói lehetnek (melyek parazitafertőzés esetén jelentkeznek). A tudósok arról is tájékoztattak, hogy ezeket a teljesen «normális tüneteket» rossz ötlet figyelmen kívül hagyni. A paraziták által okozott fertőzés az emberi szervezetben sok különféle komoly betegséget okozhat.


A rossz szájszag világos jele annak, hogy paraziták laknak a testben
és ez halálos szövődményekhez vezethet

Én személy szerint hiszek a tanulmányban, melyet az intézetünkben kidolgozott legújabb vizsgálatok is megerősítettek. A mára már széles körben elterjedt «rossz szájszag» súlyos betegséggé fajulhat. Igazából az emberi halálozások körülbelül 92% paraziták által előidézett fertőzések okozzák. Nem pedig természetes halálokok. A többség által «normál halálnak» aposztrofált elhalálozásokat valójában a szervezetben tevékenykedő élősködők okozzák.

– Tehát az élősködők alatt általában a hétköznapi férgeket értjük, melyek az egyszerű szájszagtól kezdve akár még halált is okozhatnak?

– Igazából nagy hiba azt gondolni, hogy a paraziták egyszerű férgek. Rengeteg különféle élősködő faj élhet különféle szervekben, melyek sok különböző hatást fejthetnek ki. Emellett a férgek, azaz pontosabban a bélférgek, rendkívül veszélyesek. Szó szerint tönkreteszik a beleket, elrohasztják őket, ami végül halálos kimenetelű is lehet. A férgeket nagyon nehéz beazonosítani és elpusztítani.

Több ezer olyan parazita faj létezik, amely képes a májban, az agyban, a tüdőben, a vérben, valamint a gyomorban is megélni. Ezek közül szinte mindegyik halálos. Némelyikük szinte azonnal agresszívan kezd viselkedni és pusztítani kezdi a szervezetet. Eközben más élősködők hosszú ideig észrevétlenül élnek a testben mindaddig, amíg már annyira elszaporodnak, hogy a szervezet már nem képes az ellenállásra, ilyenkor pedig a beteg meghal.

Ugyanakkor magabiztosan kijelenthetem, hogy szinte mindenkit megfertőznek a paraziták. Viszont a legtöbbjük jelenlétét rendkívül nehéz kimutatni. Az orvosok pedig csak azután tudják elkezdeni a kezelést, amikor a parazita fertőzés jelenléte már egyértelmű. Még a test felnyitása során is nagy kihívást jelent megtalálni az élősködőket. Legalább is a legtöbbjüket.

«Több ezer parazita élhet a májban, az agyban, a tüdőben, a vérben és a gyomorban. És lényegében mindegyikük halálos. Ezek általában mind a kellemetlen szájszaggal kezdődnek.»

– Tudna parazit által okozott fertőzésre konkrét példákat mondani?
– Több száz esetet tudnék felsorolni. De talán azokat említeném meg, amelyek egyértelműen az élősködők okozta veszélyeket szemléltetik.

Először is kiderült, hogy a galandférgek rákot is okozhatnak. Nem az emberek, hanem maguk a férgek hordozzák az ilyen betegségeket. A bennük lévő alacsony szintű sejtek szétterjednek a szervezetben, ezáltal megfertőzve az adott személyt. Ez akkor történik meg, amikor a férgek lárvái a belekből a nyirokrendszerbe jutnak. Ennek eredményeképpen rákos tumorokká alakulnak és huzamos időn át megfertőzik az adott embert. Ilyenkor a halál tényleg csak hónapok kérdése. A múlt héten épp egy ilyen tumor okozta halált jegyeztek fel nálunk.

A fénykép közepén parazita férgektől szerzett rosszindulatú daganatos sejteket láthatunk.

Egy másik, széles körben elterjedt eset az, amikor az emberi agyban alakul ki paraziták által okozott fertőzés. Ez neurózishoz, hirtelen fáradékonysághoz, túlzott ingerlékenységhez, valamint hangulatingadozáshoz is vezethet. Előrehaladottabb esetekben, ha az agy már tele van élősködőkkel, sokkal komolyabb betegségek is kialakulhatnak, amik végül halálhoz is vezethetnek.

«Létezik pár archív, boncolás során készült fénykép, ahol a parazitákat a test különböző szerveiben találták meg. Íme a fotók, de muszáj figyelmeztetnem arra, hogy nagyon borzalmasak.»

Harmadik példaként a szív élősködők általi megfertőzését említeném meg. Úgy tartják, az ilyen betegség nagyon ritka. Ám ezzel szembe az az igazság, hogy ma már az emberek körülbelül 23%-át érinti. Más szóval majdnem a népesség minden negyedik tagját. A kezdeti stádiumban még teljesen láthatatlanok, ilyenkor egyáltalán nincsenek hatással a szervezetre. Ám az idő előrehaladtával egyre inkább észrevehetővé válnak ezek a férgek, melyek rengeteg szívbetegség okozói. A szívinfarktus által okozott hirtelen halálesetek közel 100%-áért az ilyesfajta paraziták tehetők felelőssé.

– Milyen más veszélyeket hordozhat magában az élősködők által előidézett fertőzés?

«A férfiaknál a paraziták prosztatagyulladást, impotenciát, de akár adenómát, cisztát, a vesében és a húgyhólyagban pedig kövek és vesehomok kialakulását okozhatják.
A nők esetében: fájdalmat és gyulladást válthatnak ki a petefészekben. Méh miómát, fibrocisztás emlő betegséget és a mellékvese, a húgyhólyag és vese gyulladásátt is eredményezhetik.»

— Hogyan védhetjük meg magunkat a parazitáktól? Léteznek erre vizsgálatok, vagy gyógyszerek?
– Sajnos azt kell mondanom, hogy igazából nincs olyan eszköz, amellyel teljes pontossággal kimutatható a paraziták jelenléte testben. Ez részben a rengeteg parazita faj (több ezer faj létezik), részben pedig a paraziták rendkívül nehéz észlelhetősége miatt van így. Parazita vizsgálatot Magyarországon csak nagyon kevés helyen végeznek, az eljárás pedig rengeteg pénzbe kerül.

A paraziták által okozott fertőzés tünetei az alábbiak lehetnek:

  • Kellemetlen szájszag
  • Allergia (kiütések, vizenyős szem, orrfolyás)
  • Gyakori megfázás, torokfájás és orrdugulás
  • Krónikus fáradtság (bármit csinálsz, gyorsan elfáradsz)
  • Gyakori fejfájás, székrekedés vagy hasmenés
  • Fájdalom az ízületekben és az izmokban
  • Idegesség, álmatlanság és táplálkozási zavarok
  • Sötét karikák és táskák a szem alatt

Amennyiben az alábbi tünetek közül akár egyet is észlel, akkor a testében biztosan paraziták találhatók.

A gyógyszerekkel sok gond lehet. Jelenleg csupán egy olyan szer létezik, amely képes megszabadítani a parazitáktól, és ezt épp Magyarországon fejlesztették ki.

– Milyen szerről van szó és ki készítette el? Beszélne erről?
– Ezt a parazitaölő orvosságot Bactefort-nak hívják, melyet a Magyar Parazitológiai Intézetben dolgozó kollégák egy csoport független fiatal tudós segítségével fejlesztették ki. Ezzel párhuzamosan rengeteg parazitaölő terméket vizsgáltunk meg, és kiderült, hogy a Bactefort leghatásosabb lehetőség.

A Bactefort egy medve epéből, junggar ferule-ből, szömörce levéből és 20 más további összetevőből álló, egyedi keverék. Megalkotása és bevizsgálása során bebizonyosodott, hogy ez a termék a leghatékonyabb. Ez a ma létező, valóban egyedüli készítmény, mely eredményeket hoz. Ha pedig csak a pénzről beszélnénk, exportra csak a megalkotott mennyiséget küldenék. Az emberek Amerikában szinte bármennyi pénzt megadnának a Bactefort-ért. Viszont léteznek olyan helyi szabályok, melyek szerint jelentős mennyiséget kell raktáron tartanunk a termékből az ország határain belül és Magyarországon értékesíthetjük.

Emellett a nyugati vásárlók szakértő értéke (a Bactefort külföldön többszörösébe kerül) lehetővé teszi számunkra, hogy itthon sokkal olcsóbban áruljuk.

– Mitől olyan jó a Bactefort? Miben más a többi olyan készítménytől, mely megtisztítja a testet a parazitáktól?
– Mint azt már korábban is mondtam, ez az egyetlen olyan, a szervezetet élősködőktől megtisztító készítmény az egész világon, ami ténylegesen működik. Ezért is olyan keresett a nemzetközi gyógyszertárak, valamint a gyógyszercégek köreiben. A többi parazitaölő gyógyszerrel összehasonlítva ez a termék azonnal hat és képes megállítani az embereket megfertőző paraziták összes fajtáját. A diagnózist figyelembe véve az egész szervezetet hatékonyan megtisztítja. Korábban említettem már, hogy gyakorlatilag lehetetlen pontosan meghatározni, milyen élősködő fertőzte meg a testet. A Bactefort elpusztítja, valamint kivonja a szervezetben lévő összes parazitát, legyen az bárhol: az agyban, a szívben, a májban vagy akár a bélben. Manapság egyetlen más olyan gyógyszer sem létezik, ami erre képes lenne.

Emellett, ez nem egy kegyszer alapú gyógyszer, hanem egy teljesen természetes készítmény, amely nem idéz elő allergiás reakciókat, megőrzi a bélflóra egyensúlyát és nem okoz egyéb komplikációkat és szövődményeket, melyek a többi gyógyszer szedése mellett előfordulhatnak, mindamellett, hogy megzavarhatják a szervezet működését és különféle kémiai kötődések tömkelegének újrahasznosítását eredményezhetik.

– Szerintem az olvasóinkat érdekelné, hogy hol tudják megvásárolni a Bactefort-ot?
– Jelenleg a Bactefort kizárólag a projekt honlapjáról rendelhető meg. Sokszor próbálkoztunk már gyógyszertári hálózatokkal, de ők magas kiskereskedelmi árréssel akarnák árulni a terméket, ami azt jelentené, hogy a többszöröséért lehetne csak hozzájutni. A készítmény fejlesztésével foglalkozó kutatók nem értenek egyet ezzel a szemléletmóddal. Tudja, a Parazitológiai Intézet nem kereskedelmi hálózat. Nekünk nem a pénzszerzés a célunk. Mi csak szeretnék egy olyan készítményt megalkotni, mely a teljes lakosság számára elérhető. Így amikor itthon veszteségesen áruljuk, kompenzál minket az exportálásból befolyó bevétel. A patikák legfőbb célja viszont a pénzszerzés. Ezért mi egy ettől radikálisan eltérő árképzési módszert képviselünk.

Remélem, idővel meg tudunk majd egyezni és a Bactefort hamarosan az ország összes gyógyszertárában ugyanolyan áron lesz elérhető. Addig is a készítményt csak online lehet megrendelni. Az egész folyamat nagyon egyszerű és kényelmes. A terméket postán vagy futárral kézbesítik és az átvételkor történő ellenőrzést követően, utánvétellel is ki lehet fizetni. Semmi más nem szükséges a termék megszerzéséhez.

– Szeretne még valamit üzenni az olvasóink számára az interjú lezárása előtt?
– Az egyetlen dolog, amit mondani szeretnék, hogy vigyázzanak az életükre és az egészségükre. Lehet, hogy eddig nem gondolták volna, de a paraziták 97-98%-os eséllyel az emberi testben bárhol fellelhetők. Lehetnek a vérben, a belekben, a tüdőben, a szívben, vagy akár az agyban is. A paraziták szó szerint felfalnak minket belülről, ez idő alatt pedig még meg is mérgezik a testet. A fertőzés által kialakuló egyéb betegségek pedig akár 15-25 évvel is megrövidíthetik az életet. Akkor persze, ha figyelmen kívül hagyjuk a hirtelen haláleseteket, melyeket közvetlenül a szervezetben lévő paraziták idéznek elő.

UI.: Megkértük Kovács Lajost, hogy adjon extra kedvezményt az olvasóink számára. Beleegyezett és most bárki igényelheti ezt Bactefort további 50%-os kedvezménnyel.

MEGRENDELÉS  AKCIÓSAN 50%

Újházy Katalin interjúját hallottátok
A fényképek nyitott forrásokból származnak